Lees hier waarom je gezond en duurzaam kunt slapen onder ecologisch Tencel® beddengoed.


Incontinentie, nachtelijk zweten, overgangsklachten, allergieën, astma en huidaandoeningen kunnen de nachtrust ernstig verstoren en kunnen door Tencel® beddengoed een stuk aangenamer worden.
Maar ook voor de meest verwende slaper zal het een openbaring zijn.


1-100% Puur natuurlijk en duurzaam

De Tencel® vezel is een ontwikkeling van de Oostenrijkse firma Lenzing ( http://www.lenzing-fibers.com/en/tencel/ )
De vezel wordt verkregen uit eucalyptushout, wat gekapt wordt uit duurzaam beheerde bossen en heeft het Europese kwaliteitskeurmerk PEFC en het internationale keurmerk FSC.

Tencel proces


2-Zeer milieuvriendelijk

Via een bijna 100% gesloten proceskring op puur natuurlijke wijze gefabriceerd. Er is nagenoeg geen restafval, omdat het proces zo uitgekiend is, dat al het materiaal herwonnen en hergebruikt wordt.


3-Anti allergisch

Door de hechte (gebreide) weefstructuur van de Tencel® draad hebben bacteriën een hekel aan de vezel en kunnen ze niet tussen de vezels komen. Bij de matras- en kussenbeschermers is de binnenkant ook nog eens met een Polyurethaan laagje gelamineerd. Dit zorgt er, mede voor dat de bacteriën en bed wantsen zich niet aan u kunnen voeden en binnen 5 weken sterven. Huisstofmijt behoort tot het verleden.  De Tencel® vezel is zo zacht en glad, dat het ook een weldaad is voor de gevoelige huid.


Zie ook mijn blog over huisstofmijt en bedwantsen en hoe ze, zeker ook op vakantie, te vermijden:
Good night, sleep tight, don’t let the bedbugs bite….4-Uitzonderlijke vocht-absorptie

Tencel® heeft de eigenschap dat het tot wel 50% meer vocht op kan nemen dan katoen.
Katoen absorbeert 16 – 19% vocht in 3 minuten, daar waar Tencel® 100% vocht absorbeert in dezelfde tijd!

 De blauwe kleur geeft het vocht aan

5-Extreem snel vochttransport

Waar de Tencel® vezel 100% vocht absorbeert in 3 minuten, zorgt de polyurethaan laag ervoor dat het lichaamsvocht, razendsnel omgezet wordt in damp, wat aan de omgevingslucht wordt afgegeven, waardoor het beddengoed droog blijft aanvoelen. Hierdoor is het aanbevolen voor astmapatiënten.


6-Optimale ventilatie

Door het zeer snelle transport van de vochtdamp, is er een optimale ventilatie, waardoor u lekker door kunt slapen. Polyester geeft juist een vochtig en klam gevoel, waardoor u juist wakker wordt.
Deze eigenschap maakt het ideaal voor mensen die last hebben van nachtelijk zweten (bijvoorbeeld bij overgangsklachten en zweten door diabetes)


7-Waterdicht en toch ademend

Bij de matras- en kussenbeschermers is er een speciale Perlam® laag onder de Tencel® laag aangebracht. Deze laag is zo dicht, dat het waterafstotend is en uw matras en kussen niet vochtig maakt.
Tegelijkertijd zorgt de laag er wel voor dat uw lichaam kan blijven ademen en dat de damp afgevoerd wordt. Hierdoor gaan uw matras en kussen veel langer mee en worden ze constant beschermt.

Waterdicht en ademend

Waterdicht en toch ademend


8-Zijdezacht en luxueus

De Tencel® vezel is zo glad, dat het zachter aanvoelt dan zijde. Naast de bijzondere eigenschappen, zoals hierboven beschreven, is het dus ook nog eens de meest zachte vezel, wat ideaal is voor mensen met een gevoelige huid.

9-Bijzonder sterk

De Tencel® vezel is zo sterk als polyester, zachter dan zijde, koel als linnen en warm als wol.

10-Temperatuur regulerende techniek. Altijd een constante slaaptemperatuur

De Exclusief serie matras- en kussenbeschermers van Jeannette Vite, hebben nog een behoorlijk extra voordeel: de temperatuur wordt constant gehouden en geregeld.
Er is een extra laag ingebouwd met PCM ( Product Change Management ). Dit is een laag met micro-capsules die ontwikkeld zijn door de Belgische firma Devan
( www.devan.net )
De micro-capsules hebben de eigenschap dat ze van vast naar vloeibaar kunnen transformeren (en andersom) in een lichaamstemperatuurbereik, waardoor ze de warmte op kunnen slaan en vloeibaar worden, zodat het (teveel) aan warmte afgegeven wordt aan de buitenlucht. Wordt het juist kouder, dan hebben ze het vermogen om de warmte (die opgeslagen is in de capsules) af te geven aan uw lichaam. De temperatuur waarin u slaapt blijft constant rond de 30° C.
Nooit meer te warm en nooit meer te koud slapen.

Product Change Management
Temperatuur regulerend

11-Eenvoudig in onderhoud

Het Tencel® beddengoed is makkelijk te wassen op 60° en kan zelfs op lage temperatuur in de droger.
De Exclusief serie kan op maximaal 40°C in de wasmachine en op lage temperatuur in de droger.
Zelfs op deze temperaturen wordt het heerlijk schoon en kan het dezelfde dag weer op uw bed.
Het beste is als u het beddengoed aan de buitenlucht droogt, maar in Nederland kan dat niet het hele jaar.

12-Bevordert bewezen de kwaliteit in de nachtrust:
Zie ook mijn blog: Tencel? Waarom zou u ervoor kiezen?


WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK NAAR SLAAP: EEN GEZONDE NACHTRUST MET TENCEL®
“Op Heimtextil 2007 in Frankfurt presenteerde Tencel® de resultaten van een slaap onderzoeksproject voor het eerst. Het project richtte zich op de invloed van beddengoed op de slaap kwaliteit en de waarde van ontspanning gemeten met “HeartMan”.

De gerenommeerde slaap-onderzoek wetenschapper, Univ.-Prof Dr. Maximilian Moser, onderzocht invloed van TENCEL® beddengoed op slapende mensen. Er werden metingen gedaan van factoren die onze gezondheid beïnvloeden, zoals de hartslag van de slapende mensen. Het klimaat in hun omgeving, dat wil zeggen de kamertemperatuur en luchtvochtigheid en andere factoren die de slaapkwaliteit direct beïnvloeden. Het onderzoeken van de micro-klimatische parameters maakt het mogelijk om een conclusie te trekken over het subjectieve welzijn, en hoe het lichaam hierop reageert. Een 24 uurs ECG speciaal ontwikkeld voor dit doel -de “HeartMan”- legde de hartslag van 24 mensen vast. De testpersonen sliepen om de beurt voor een week in verschillende soorten beddengoed. In deze test werd TENCEL® vergeleken met polyester en met katoen. Het doel van de test was de invloed van de verschillende materialen te meten en hun effect op personen, wat het algemene gevoel van welzijn beïnvloed.

TENCEL® demonstreert een droomachtige slaap kwaliteitsindex.

De vegetatieve slaapkwaliteit index in deze testen geeft een waarde die staat voor ontspanning en herstel gedurende de slaap. Deze objectieve waarde geeft aan in welke tijdsperiode gedurende de nacht herstelwaarden met betrekking tot hartslag veranderlijkheid meting werden bereikt: hoe lager bijvoorbeeld de hartslag, hoe intensiever de slaap en dus de herstelwaarde die dit teweegbrengt. De resultaten van de tests laten zien dat de mensen in een TENCEL® bed een betere nachtrust hebben. De slaapkwaliteitsindex van de testpersonen is 61% hoger dan van polyester.

TENCEL® wordt alleen maar beter en beter
Als we kijken naar de week als een geheel valt er iets interessants op. Na een gewenningsperiode van ongeveer 3 dagen slaapt men beter met TENCEL® dan in het begin van de week. Vergeleken met de andere beddengoedmaterialen neemt TENCEL® een grote vlucht in termen van resultaten. Bij polyester aan de andere kant neemt het gevoel van welzijn (behaaglijkheid) af en in het standaard bed blijft het hetzelfde. In het algemeen helpt TENCEL® beddengoed het zweten tegen te gaan, en het wordt beschouwd als kalmer en meer ontspannend, wat zorgt voor een betere subjectieve kwaliteit van de nachtrust vergeleken met polyester.

TENCEL® leidt tot betere prestaties
De testpersonen gaven aan dat zij zich met TENCEL® minder snel op de dag uitgeput voelden in vergelijking met polyester. Ze konden zich beter concentreren en leden niet aan een gebrek aan energie. Aldus kan TENCEL® de kracht van presteren gedurende de dag verbeteren en aanzienlijk bijdragen aan het algemene gevoel van welzijn.

Research project uitgevoerd door:
JOANNEUM RESEARCH – Institut fur NichtinvasivE Diagnostik Franz-Pichler-Strasse 30 – 8160 Weiz, Austria Titel: “de invloed van textiele materialen op de kwaliteit van slapen” De resultaten van de tests bewijzen dat mensen die in een TENCEL bed liggen beter slapen. Tencel verzorgt een significante bijdrage aan het algemene gevoel van welzijn.”

www.ontdekbed.nl zorgt ervoor dat u het Tencel® beddengoed, altijd, tegen de laagste prijs kunt aanschaffen. De verzendkosten zijn voor onze rekening, vanaf €50,=

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *